Μίχαλος: Δεν θα γίνουν δεκτές αυξήσεις φόρων και περικοπές

Για ανάγκη μεταρρυθμίσεων με αναπτυξιακή κατεύθυνση και σε καμιά περίπτωση λήψη νέων μέτρων, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, σχολιάζοντας τα μέτρα που προτίθεται να προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση.

Ο κ. Μίχαλος υποστήριξε πως "η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει νέες περικοπές δαπανών, όπως κι ο επιχειρηματικός κόσμος δεν αντέχει νέες αυξήσεις φόρων" και επανέλαβε πως "η λύση που θα δοθεί πρέπει να είναι πολιτική". Χαρακτήρισε παράλληλα "ανύπαρκτο" το δημοσιονομικό κενό των 2,5 δισεκ. ευρώ που επικαλείται η τρόικα.

"Οι εταίροι μας, επιτέλους, θα πρέπει να δουν ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους και να σταματήσουν να απαιτούν εκβιαστικά υφεσιακά μέτρα ή μέτρα εξαθλίωσης της κοινωνίας. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές ούτε νέες αυξήσεις φόρων για τις επιχειρήσεις ούτε περικοπές κοινωνικών δαπανών", σημείωσε ο κ. Μίχαλος.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ επεσήμανε την ανάγκη πραγματοποίησης μεταρρυθμίσεων με αναπτυξιακή κατεύθυνση, "προκειμένου να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας".