Εμπιστευτική έκθεση: Πιστωτική γραμμή με ενισχυμένους όρους

Το ενδεχόμενο μιας "πιστωτικής γραμμής με ενισχυμένους όρους", φαίνεται πως καλοβλέπουν οι ευρωπαίοι εταίροι μας, οι οποίοι, σύμφωνα με σχετικό αποκλειστικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, η οποία επικαλείται εμπιστευτική έκθεση της Taskforce, επιθυμούν διακαώς να διατηρήσουν την Ελλάδα σε μεταρρυθμιστική τροχιά.

Σύμφωνα με την έκθεση, στόχος είναι να δοθεί στη χώρα "μελλοντικά μια πιστωτική γραμμή με ενισχυμένους όρους", η λεγόμενη γραμμή πίστωσης ECCL, η οποία θα συνδέεται με μια συμφωνία για μεταρρυθμίσεις. Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν, ωστόσο, ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση καθώς οι σχετικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η δομή αυτής της συνεργασίας δεν φαίνεται να έχει αποφασιστεί ακόμη, όπως όμως αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο κυβερνητικούς κύκλους στην Ελλάδα, η συμφωνία αυτή δεν θα είναι τόσο λεπτομερής όσο το τρέχον πρόγραμμα στήριξης.

Η έκθεση την οποία αποκαλύπτει σήμερα η Handelsblatt επισημαίνει, ότι προκειμένου να κρατήσουν την Ελλάδα σε μεταρρυθμιστική τροχιά, οι εταίροι μας, προτίθενται να προσφέρουν οικονομικά κίνητρα μέσω της μεταφοράς κερδών των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα.