Χαρδούβελης: Το ΔΝΤ δεν ενδιαφέρεται ποιος είναι στην εξουσία

Στην παραδοχή πως το πλέον σκληρό και αδιάλλακτο κατά τις συζητήσεις τις προηγούμενες ημέρες στο Παρίσι, στάθηκε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, σε πηγαδάκι που είχε σήμερα στη Βουλή με βουλευτές. "Δεν κάνουν βήμα πίσω και δεν τους ενδιαφέρει ποιος είναι στην εξουσία και αν θα έχουμε εκλογές το Μάρτιο", εμφανίζεται να απάντησε ο κ. Χαρδούβελης στη ερώτηση βουλευτών αναφορικά με το πως κύλισαν οι διαπραγματεύσεις.

Ο κ. Χαρδούβελης πρόσθεσε πως ακόμη κι αν η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει το 99% των δεσμεύσεών της, το Ταμείο θα απαιτεί την ολοκλήρωση και του 1%.

Αντίθετα πάντως με όσα φέρεται να υποστήριξε στην κατ' ιδίαν συζήτησή του με βουλευτές, ο υπουργός Οικονομικών, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντησή του με Σαμαρά και Βενιζέλο, επιβεβαίωσε το σενάριο επιμήκυνσης του προγράμματος, ταυτιζόμενος με όσα δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που έλαβαν χώρα στο Παρίσι, ο κ. Χαρδούβελης είπε στους δημοσιογράφους: "καλά πήγε. Υπήρξε πρόοδος. Δεν κλείσαμε τα θέματα, αλλά συνεχίζουμε".

Το υπουργείο Οικονομικών πάντως εξέδωσε σύντομη ανακοίνωση, αναφορικά με τα όσα είπε ο Γκίκας Χαρδούβελης στους βουλευτές, στην οποία διευκρινίζεται ότι "δεν έγινε καμιά αναφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών". Σε ό,τι αφορά τη στάση των δανειστών ο κ. Χαρδούβελης ανέφερε ότι το ΔΝΤ εμφανίζεται αδιάφορο για το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα.