Π. Καρβούνης: Υπάρχουν ακόμα δυσκολίες για να κλείσει η συμφωνία

Αισιόδοξος για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και τρόικας πριν τα τέλη του χρόνου εμφανίστηκε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι υπάρχουν ακόμη δυσκολίες.

"Υπάρχουν ακόμα δυσκολίες για να κλείσει η συμφωνία, αλλά οπωσδήποτε το ότι έγινε συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο ήταν εποικοδομητικό και ήρε πολλές παρεξηγήσεις", είπε ο κ. Καρβούνης μιλώντας στον "Αθήνα 9,84" και συμπλήρωσε ότι "όλα τα μέρη έχουν δεσμευτεί να ολοκληρωθεί η τελευταία αξιολόγηση και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν. Το ποτήρι είναι μισογεμάτο. Το μήνυμα που λαμβάνω είναι θετικό. Υπάρχει πρόθεση να τελειώσουν όλα, εάν γίνεται και πριν το τέλος του χρόνου".

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι "το να στήσουμε συναντήσεις δεν είναι πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι να καταλήξουμε σε μια συμφωνία που θα είναι επωφελής για την Ελλάδα, διότι το ζητούμενο είναι ότι θα βγούμε μόνοι μας στο ανοικτό πέλαγος από την 1η Ιανουαρίου και πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι".

"Είμαστε αρκετά κοντά σε συμφωνία. Έχουμε κάνει τα πιο δύσκολα. Αυτό που χρειαζόμαστε, αυτή τη στιγμή, είναι το πιστοποιητικό αξιοπιστίας από την τρόικα. Ότι πάμε καλά, ούτως ώστε οι αγορές, που έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στις εκθέσεις της τρόικα, να το δουν και να μεταχειριστούν την Ελλάδα με φιλικό τρόπο, δηλαδή με καλά επιτόκια και να μην είμαστε μια χώρα υψηλού ρίσκου. Αυτό είναι το διακύβευμα", συμπλήρωσε.