Bloomberg: Σουβλάκια, μπύρες και σάντουιτς στο Παρίσι

Τα αποτελέσματα των συζητήσεων στο Παρίσι μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της τρόικας παρουσιάζει σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμά με τίτλο "οι Έλληνες θα έχουν για πάντα το Παρίσι ως εμπόδιο στη συμφωνία", το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις οδηγούνται σε αδιέξοδο.

"Το σκηνικό μπορεί να έχει αλλάξει από το τσιμεντένιο περίγυρο του υπουργείου Οικονομικών που ήταν γεμάτο με διαδηλωτές στην καταπράσινη Avenue Foch, αλλά τα θολά μάτια μετά τις ολονύκτιες διαπραγματεύσεις που δεν έφεραν σχεδόν κανένα αποτέλεσμα, είναι τα ίδια" σχολιάζει το Bloomberg.

"Σε αυτό το γύρο των διαπραγματεύσεων, καμία από τις δύο πλευρές δεν ήταν έτοιμη να δεχθεί τα επιχειρήματα της άλλης, που σημαίνει ότι παραμένει το αδιέξοδο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης"αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου τον οποί επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο, "η κυβέρνηση, σε καμία περίπτωση, δεν θα συζητήσει παράταση του υπάρχοντος προγράμματος για έξι μήνες ή ένα χρόνο – ούτε τους όρους που συνοδεύουν αυτή την πρόταση", ενώ υπογραμμίζεται ότι θα μπορούσε να δεχθεί μόνο μία τεχνική παράταση για περίπου ένα μήνα, ώστε να επιτρέψει την ολοκλήρωση της τρέχουσας αναθεώρησης.

"Το βασικό σημείο τριβής μεταξύ των δύο πλευρών είναι η επιμονή της τρόικας πως η Ελλάδα πρέπει να βρει περίπου 2,5 δισ. ευρώ από νέα μέτρα για να ανταποκριθεί στους δημοσιονομικούς στόχους του επόμενου έτους. Αυτό το σημείο δεν λύθηκε με τις συνομιλίες στο Παρίσι, από τις οποίες δεν καθορίστηκε επίσης η ημερομηνία επιστροφής της Τρόικας στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί η αναθεώρηση" δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών μετά τη συνάντηση.

"Τεράστια κατανάλωση καφέ, σάντουιτς, σουβλάκια και μπύρα, ανταλλαγή επιχειρημάτων, τα οποία είχαν μερικές φορές ενδιαφέρον, μερικές φορές ήταν κουραστικά και επαναλαμβανόμενα. Αυτή είναι η ατζέντα της ημέρας των διαπραγματεύσεων, ή μάλλον της... νύχτας", σημείωσε ο Πάνος Τσακλόγλου σε email του στο Bloomberg, ο οποίος έχει εμπειρία από πρώτο χέρι των συνομιλιών.