Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης οι νέες ελληνικές προτάσεις

Η συζήτηση προχωρά αναλυτικά και διεξοδικά σε όλα τα δημοσιονομικά ζητήματα, ιδιαίτερα στις νέες προτάσεις της ελληνικής πλευράς, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή τη συνάντηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους εκπροσώπους της τρόικας στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συζήτηση προβλέπεται να συνεχιστεί ως αργά το βράδυ και να επεκταθεί στα υπόλοιπα θέματα της αξιολόγησης, από νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Πριν την έναρξη των συζητήσεων στο Παρίσι, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους: “Ήρθαμε να κλείσουμε το βιβλίο”.

“Είναι ένας τρόπος για να συναντήσουμε εδώ όλες τις πλευρές”, πρόσθεσε, “και ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει σύγκλιση. Τα θέματα είναι διάφορα, σκοπός είναι να συνεχισθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας παράλληλα με δημοσιονομική εξυγίανση και όλες τις δομικές μεταρρυθμίσεις”.

Σημειώνεται ότι από τις επαφές αυτές της κυβέρνησης με την τρόικα θα κριθεί το εάν η Ελλάδα θα προλάβει το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου και θα λάβει εγκαίρως την προληπτική πιστωτική γραμμή στήριξης.