Γκίκας Χαρδούβελης: Στόχος μας να κλείσουμε την αξιολόγηση

Την άποψη πως το βασικό ζητούμενο είναι η ελληνική οικονομία να συνεχίσει να αναπτύσσεται παραμένοντας στο δρόμο της δημοσιονομικής εξυγίανσης και εφαρμόζοντας όλες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις εξέφρασε πριν λίγο προσερχόμενος στο κτίριο της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Ο υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους τόνισε πως  στόχος της διήμερης διαπραγμάτευσης είναι να κλείσει το συντομότερο η αξιολόγηση.  «Είμαστε αισιόδοξοι πως θα συγκλίνουμε», είπε, ενώ ερωτηθείς  για τα ανοικτά μέτωπα είπε πως αυτά ποικίλουν.

Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα αποτελείται από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρωθυπουργικό σύμβουλο Σταύρο Παπασταύρου, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Τάσο Αναστασάτο και τον γενικό γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Μανώλη Μαματζάκη. Το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπεί ο Χρήστος Πρωτόπαπας.