Δε θα γίνει η δεύτερη τηλεδιάσκεψη με την τρόικα

Η δεύτερη τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους της τρόικας, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα, δεν θα διεξαχθεί τελικά, μετά από αίτημα των ελληνικών αρχών, σύμφωνα με πηγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που επικαλείται ο απεσταλμένος του Mega στην Ουάσινγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου.

Ήδη λίγες ώρες νωρίτερα κυβερνητικά στελέχη άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί η αποψινή τηλεδιάσκεψη, σημειώνοντας πως "περιμένουμε απαντήσεις από την τρόικα για να συνεχίσουμε". Αργότερα όμως διακινήθηκε  άλλη πληροφορία, που θέλει την Ελληνική πλευρά να μην είναι ακόμα σε θέση να απαντήσει σε ερωτήματα των δανειστών και να χρειάζεται χρόνο να τα μελετήσει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μιχάλη Ιγνατίου, στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εμφανίζονται ενοχλημένα από το γεγονός ότι η κυβέρνηση κατέθεσε σήμερα στη Βουλή τον προϋπολογισμό, σημειώνοντας πως όταν μία χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα, θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση για τέτοια θέματα.

Πάντως, με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει πως η αναβολή της τηλεδιάσκεψης ζητήθηκε από την ελληνική πλευρά, επισημαίνοντας μάλιστα πως η τηλεδιάσκεψη αυτή δεν είχε καν ανακοινωθεί πως θα γινόταν, ενώ διαμηνύει πως η κυβερνηση συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, μέρος των οποίων είναι και οι τηλεδιασκέψεις.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πέμπτης διεξήχθη τηλεδιάσκεψη, με την τρόικα να επιμένει στις εκτιμήσεις της για το δημοσιονομικό κενό του 2015 και να ζητά επιπλέον μέτρα, τη στιγμή που η κυβέρνηση υποστηρίζει πως δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό και υπενθυμίζει ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών διαχρονικά έχουν πέσει έξω στις προβλέψεις τους για το δημοσιονομικό κενό της κάθε χρονιάς.