Χαρδούβελης: Κάνει λάθος η τρόικα που μας πιέζει

Επιμένει στην πεποίθησή του ότι θα υπάρξει τελική συμφωνία με την τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών. Ο Γκίκας Χαρδούβελης ανέφερε σήμερα σε δημοσιογράφους στη Βουλή, ότι υπάρχει σύγκλιση απόψεων, παραδεχόμενος παράλληλα ότι η κυβέρνηση πιέζεται για τον προϋπολογισμό.

"Το παλεύουμε με την τρόικα, υπάρχει σύγκλιση. Μας πιέζουν για τον προϋπολογισμό, αλλά κάνουν λάθος", είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χαρδούβελης επεσήμανε ακόμη ότι έχει μέχρι στιγμής διατυπωθεί επίσημη θέση από την τρόικα για παράταση του μνημονίου για ακόμη έναν χρόνο. Αναφερόμενος στο "αγκάθι" του δημοσιονομικού κενού, δήλωσε πως οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν κάνουν εκτιμήσεις, όπως έχει διαρρεύσει στον Τύπο. Σύμφωνα πάντως με τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία, αυτό εκτιμάται από τους δανειστές σε τουλάχιστον 1,7 δισ. ευρώ.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να μην καταλήξει η κυβέρνηση και η τρόικα σε συμφωνία πριν από το Eurogroup του Δεκεμβρίου, ο κ. Χαρδούβελης δεν απάντησε επί της ουσίας τονίζοντας ότι η διαπραγμάτευση μπορεί να διαρκέσει ακόμη και έξι μήνες: "Μπορεί να διαπραγματευόμαστε έξι μήνες αλλά μπορεί και να έχουμε απόφαση σε μια μέρα", ανέφερε συγκεκριμένα.