Δε βρέθηκε αγοραστής για την… οικία Κοκοβίκου!

Ποσό 1,34 εκατ. ευρώ εισέπραξε το ΤΑΙΠΕΔ από τη διάθεση τεσσάρων ακινήτων του Δημοσίου στην Πλάκα, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr.

Πρόκειται για τα ακίνητα που βρίσκονται: επί της οδού Θρασύλλου 24 και Επιμενίδου (τιμή πώλησης 194.200 ευρώ), επί της οδού Θέσπιδος 24 και Στράτωνος (τιμή πώλησης 552.400 ευρώ), επί της οδού Θέσπιδος 16 (τιμή πώλησης 260.000 ευρώ) και επί της οδού Ραγκαβά 7 (τιμή πώλησης 330.000 ευρώ).

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, το τίμημα ήταν υψηλότερο κατά 42% από τις τιμές εκκίνησης, ενώ, δεδομένου των ιδιαίτερων πολιτιστικών χαρακτηριστικών της συγκεκριμένης περιοχής, το Ταμείο προχώρησε στην αξιοποίηση αυτών των ακινήτων μέσω δικαιωμάτων επιφανείας για 99 έτη, ώστε μετά το τέλος της συγκριμένης περιόδου, η κυριότητα των ακινήτων να επιστρέψει στο Δημόσιο.

Αντίθετα, για τρία από τα ακίνητα του υπόλοιπου χαρτοφυλακίου στην Πλάκα δεν υπήρξε επενδυτικό ενδιαφέρον στην προσδιορισμένη τιμή εκκίνησης, αν και είχαν υποβληθεί αρχικά 7 προσφορές.

Μάλιστα, ένα από τα ακίνητα για τα οποία δε βρέθηκε αγοραστής ήταν και η θρυλική... οικία Κοκοβίκου, στην οδό Τριπόδων 32, όπου γυρίστηκε η γνωστή ταινία “Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα”, με τους Γιώργο Κωνσταντίνου και Μάρω Κοντού.