Κομισιόν: Άγνωστο το πότε θα επιστρέψει στην Αθήνα η τρόικα

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει οριστεί ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ερωτηθείς επί του θέματος και κληθείς να σχολιάσει σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες ανέφερε τα εξής:

“Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τις ελληνικές Αρχές και αυτήν τη στιγμή δεν μπορώ να σχολιάσω. Την ερχόμενη εβδομάδα ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες”.

Εξάλλου, και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την Πέμπτη διεμήνυσε πως τα στελέχη του δεν επιστρέψουν στην Αθήνα, εάν πρώτα δεν ικανοποιηθούν και δεν εφαρμοσθούν όλες οι πολιτικές που έχει ζητήσει η τρόικα.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, στο πλαίσιο ενημέρωσης δημοσιογράφων από την Ουάσιγκτον, ερωτηθείς για το εάν η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα προσδιορίζεται κοντά στις 8 Νοεμβρίου, υπογράμμισε πως προς το παρόν το ΔΝΤ αναμένει “το πλήρες σύνολο των προτάσεων πολιτικής” της κυβέρνησης προκειμένου να προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα επιστροφής στην Ελλάδα.

Μετά τα αρνητικά μηνύματα από την τρόικα, η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει σε κινήσεις “εξευμενισμού”, και ήδη οι πληροφορίες μιλούν για αποφάσεις που αφορούν αλλαγές στο μισθολόγιο του Δημοσίου, με τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο να έχουν ήδη συμφωνήσει να προωθηθεί μείωση μισθού των νεοπροσλαμβανομένων στο Δημόσιο.