ΟΑΕΔ: Προσλήψεις 5.000 ανέργων ηλικίας 25- 66 ετών στον ιδιωτικό τομέα

Τη δυνατότητα σε περίπου 5.000 ανέργους να απασχοληθούν τον ιδιωτικό τομέα δίνει ο ΟΑΕΔ, μέσω επιχορήγησης.

Συγκεκριμένα από την ερχόμενη Τρίτη 7 Οκτωβρίου και μετά ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), επιχορήγησης επιχειρήσεων με σκοπό την δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών ασφάλισης τον μήνα.

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους δώδεκα (12) μήνες. Σημειώνεται ότι δεν θα υπάρξει καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων, καθώς αυτές θα μπορούν να υποβάλλονται για όσο διάστημα υπάρχουν ακόμα κενές θέσεις.

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν άνεργοι, οι οποίοι:

- Διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ 2 και μέχρι την πρόσληψή τους.

- Έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.

- Είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους- μέλους της ΕΕ ή είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στην Ελλάδα.

- Είναι ηλικίας 25 έως 66 ετών, έχουν δηλαδή συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και διανύουν το 26ο έτος ή το 67ο έτος, αντίστοιχα, κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία.

Το κόστος υλοποίησης του προγράμματος θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ στον οποίο έχουν προβλεφθεί ανάλογες πιστώσεις. Η μέγιστη δαπάνη θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 27.000.000 ευρώ.