Μέτωπο συλλογικοτήτων κατά του ΕΝΦΙΑ

Πολλές αντιδράσεις σε κοινωνικό επίπεδο έχει προκαλέσει ο ΕΝΦΙΑ και ήδη αρκετές συλλογικότητες συντονίσουν τη δράση τους, με στόχο την ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Συνολικά 45 συλλογικότητες (δημοτικές κινήσεις, εργατικά σωματεία, κινήσεις αλληλεγγύης, συσπειρώσεις Νομικών, πρωτοβουλίες πολιτών κ.ά.) έδωσαν το "παρών" στην παναττική συνάντηση συντονισμού που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Αθηνών το περασμένο Σάββατο, όπως γράφει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών».

"Η ουσία είναι ότι συγκροτείται πάλι ένα πολύ μεγάλο όσο και πλατύ μέτωπο για να ξανασυσταθει ένα κίνημα αντίστοιχο με αυτό της περιόδου με τα χαράτσια", δηλώνει ο Κώστας Μαρματάκης από τους "Πολίτες ενάντια στα Χαράτσια".

Στη σύσκεψη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναδείχθηκε ο άδικος, αντισυνταγματικός και ταξικά μεροληπτικός χαρακτήρας του ΕΝΦΙΑ. Το κύριο σύνθημα των συντονιστών είναι "Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ τώρα! Δίκαιη φορολόγηση – Να πληρώσουν οι πλούσιοι".

Στο πρόγραμμα των παρεμβάσεων περιλαμβάνεται η άμεση διοργάνωση εκδηλώσεων – συνελεύσεων στις γειτονιές της Αττικής για την ενημέρωση και την κινητοποίηση των πολιτών, ενώ υπάρχει και κάλεσμα σε παναττική ημέρα παρέμβασης (συλλαλητήρια, συμβολικές καταλήψεις ή διανομή έντυπου υλικού) στις ΔΟΥ την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου.