Βαρουφάκης: Στάση πληρωμών αν δε δεχτούν τις “κόκκινες γραμμές”

Να τολμήσει να γίνει... Τσόρτσιλ καλεί τον Αλέξη Τσίπρα ο γνωστός οικονομολόγος και σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, ζητώντας να υποσχεθεί “δάκρυα και αίμα” στους Έλληνες πολίτες, αντί για παροχές.

Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να φοβάται τη νίκη στις εκλογές, ο κ. Βαρουφάκης τονίζει: “Σε μία συγκυρία σαν κι αυτή, όπως εκείνη που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Τσόρτσιλ, θα πρέπει πραγματικά να τρέμεις ότι θα ηγηθείς τέτοιας εκστρατείας και να το κάνεις μόνο υπό την πλήρη συναίσθηση του πόσο δυσάρεστα είναι αυτά που θα κάνεις, αλλά ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή για τη χώρα. Το μόνο που μπορεί να υποσχεθεί δηλαδή κάποιος που θα αναλάμβανε τη διακυβέρνηση της χώρας είναι δάκρυα και αίμα”.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης εκφράζει την άποψη ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να πάρει το ρίσκο της μεγάλης σύγκρουσης με τις Βρυξέλλες, υπογραμμίζοντας πως αν οι κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ δε γίνουν αποδεκτές, η πρώτη κίνηση αντίδρασης της ελληνικής πλευράς θα πρέπει να είναι η στάση πληρωμών, δηλαδή “η μη αποπληρωμή από το Ελληνικό Δημόσιο των ομολόγων που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα”.

Παρεμβαίνει εξάλλου και στη συζήτηση για την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας ότι “η κυβέρνηση υπερκοστολογεί και η αντιπολίτευση υποκοστολογεί” και εκτιμώντας ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.