Χαρδούβελης: Ο κόσμος θα δει του χρόνου το εισόδημά του να αυξάνεται

“Είμαστε σε μια εποχή που το μνημόνιο τελειώνει. Η Ελλάδα δε χρειάζεται 3ο πακέτο, έχει βγει στις αγορές και θα συνεχίσει να βγαίνει στις αγορές κλείνοντας την καμπύλη των αποδόσεων. Οι ξένοι επενδυτές σε αυτό το συνέδριο ήταν πολλοί. Έδειξαν έντονο ενδιαφέρον θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα όχι μόνο στις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και αλλού. Και θέλουν επειδή βλέπουν την προοπτική της ελληνικής οικονομίας”.

Αυτό δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, λίγο μετά την ομιλία του στο Bloomberg στο Σίτι του Λονδίνου, όπου ολοκληρώθηκε σήμερα το 9ο Road Show του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

O κ. Χαρδούβελης επεσήμανε επίσης πως δεν υπάρχει κίνδυνος η ελληνική οικονομία να πάει προς τα κάτω. “Υπάρχει μόνο η προοπτική της ανόδου. Και η προοπτική της ανόδου στηρίζεται από το γεγονός ότι η Ελλάδα πετυχαίνει. Θα έχουμε ανάπτυξη σχεδόν 3% το 2015”, είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός.

Παράλληλα, τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πως “οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα μας βοηθήσουν να το πετύχουμε, διότι το κίνητρο τους είναι να πάμε καλά για να πληρώσουμε και τα χρωστούμενα. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται. Ο κόσμος θα τις υιοθετήσει επειδή θα δει και το εισόδημα του σιγά - σιγά να αυξάνεται. Νομίζω από εδώ και μπρος μόνο θετικά θα βλέπουμε για την Ελληνική οικονομία. Ακόμη και οι οίκοι αξιολόγησης συνεχώς θα μας αναβαθμίζουν. Και φυσικά τα σπρεντ θα πέφτουν”.

Ερωτηθείς αν θα επιβληθούν άλλα μέτρα που μπορεί να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της ελληνικής οικογένειας, ο κ. Χαρδούβελής ήταν κατηγορηματικός: “Όχι, έχουμε ξεφύγει. Του χρόνου τα έσοδα του κράτους θα αυξηθούν επειδή το εισόδημα των πολιτών θα αυξάνεται. Όχι επειδή θα επιμείνουμε εμείς σε επιπλέον φόρους”.