Αντίθετος με τη διαγραφή χρέους ο Χαρδούβελης

Κατά της διαγραφής του δημοσίου χρέους εμφανίστηκε ο  υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Μιλώντας στο περιθώριο του "road show" που διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών στο Λονδίνο, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι "δεν αποτελεί επιλογή η διαγραφή (κούρεμα) του δημοσίου χρέους", ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο λέγοντας ότι "όλες οι δυνατότητες αυτή τη στιγμή είναι ανοικτές".

Ο κ. Χαρδούβελης χαρακτήρισε επίσης ως μη ρεαλιστικό τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, με αφορμή την προεδρική εκλογή, και "υποστήριξε ότι οι αποκρατικοποιήσεις επιταχύνονται καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται πρόθυμοι να επενδύσουν στη χώρα μας, καθώς η οικονομία σταθεροποιείται¨".

Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εμφανίζεται σημαντική επενδυτική ζήτηση για εγχώρια ομόλογα και μετοχές. Και τούτο διότι οι επενδυτές διαπιστώνουν πλέον ότι η Ελλάδα ανακάμπτει.

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα στη Σκωτία, επεσήμανε ότι τυχόν ανεξαρτητοποίησή της θα επηρέαζε αρνητικά ολόκληρη την Ευρώπη.