WSJ: Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για ακίνητα, τουρισμό στην Ελλάδα

Στο "έντονο ενδιαφέρον" επενδυτών για την Ελλάδα αναφέρονται δημοσιεύματα στη Wall Street Journal, κυρίως στον τομέα των ακινήτων και του τουρισμού.

Μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά στη δημιουργία "πολυτελών ξενοδοχείων" στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, σημειώνοντας ότι "μετά από πολλά και δύσκολα χρόνια, ο τουρισμός στην Ελλάδα βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, προσελκύοντας φέτος το καλοκαίρι μεγάλο μέρος του διεθνούς jet set".

Όπως επισημαίνεται, "η προσέλκυση υψηλού επιπέδου τουριστών δίνει κίνητρα στους επενδυτές να δραστηριοποιηθούν στον τομέα των πολυτελών ξενοδοχείων, όπως έδειξε και το πρόσφατο έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρα Βουλιαγμένης και το Amanzoe".

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέα Ανδρεάδη, "η Ελλάδα είναι ξανά της μόδας".

Σε άλλο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, σημειώνοντας ότι "το μεγαλεπήβολο σχέδιο ύψους 8 δισ. ευρώ προβλέπει τη δημιουργία ξενοδοχείων, πολυτελών κατοικιών, γραφείων, εμπορικών κέντρων, μαρίνας, ενυδρείου και ενός γιγαντιαίου πάρκου".

Αναφορά γίνεται και "στα γραφειοκρατικά προβλήματα που παρεμποδίζουν την έναρξη των εργασιών και δημιουργούν αβεβαιότητα".

Εξάλλου, σε άλλο δημοσίευμα στην ίδια αμερικανική εφημερίδα, γίνεται αναφορά στις συνομιλίες της κυβέρνησης με την τρόικα, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα ζητά την έγκριση για μια "σειρά φορολογικών ελαφρύνσεων". Όπως αναφέρεται, "ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ευελπιστεί να εξαγγείλει τις φοροελαφρύνσεις σε ομιλία του την ερχόμενη εβδομάδα".

Στην ανταπόκριση από το Παρίσι σημειώνεται ότι "οι συνομιλίες διεξάγονται σε θετικό κλίμα, καθώς η αίσθηση που επικρατεί σήμερα στην Ευρώπη είναι ότι η Ελλάδα, μετά από πολύχρονες καθυστερήσεις και ανεπίτευκτους στόχους, εφαρμόζει πλέον αξιόπιστα το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που έχουν εγκρίνει οι πιστωτές της χώρας".