Απών ο Τόμσεν από το Παρίσι

Απών από τη συνάντηση των Παρισίων θα είναι ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος για το ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν και τη θέση του θα πάρει ο Ρίσι Γκογιάλ που αναλαμβάνει πια την ελληνική εποπτεία.

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις ανέφερε σήμερα πως ομάδα στελεχών του ΔΝΤ θα έχει συναντήσεις με στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης στο Παρίσι κατά το διάστημα 2- 4 Σεπτεμβρίου.

Όπως τόνισε, η συνάντηση των Παρισίων διεξάγεται μετά από αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης και θα είναι προπαρασκευαστικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, θα προετοιμάσει την έκτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ερωτηθείς σχετικά με την εκπροσώπηση του ΔΝΤ στο Παρίσι ξεκαθάρισε πως επικεφαλής θα είναι ο νέος επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος Ρίσι Γκογιάλ και ότι ο Τόμσεν δεν θα παραστεί καθώς έχει αναλάβει χρέη διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ. Πάντως προσέθεσε πως ο Δανός θα εποπτεύει το ελληνικό πρόγραμμα από τη θέση αυτή.