Γεύμα εργασίας του… φιλόδοξου Μοσκοβισί με υπουργούς στην Αθήνα

Γεύμα εργασίας στο ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετανία” θα παραθέσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Πιέρ Μοσκοβισί, σε μέλη της κυβέρνησης στις 2 το μεσημέρι.

Η επίσκεψη του Γάλλου αξιωματούχου στην Ελλάδα εντάσσεται στο πλαίσιο της αποστολής που του έχει αναθέσει ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς για την ενίσχυση της συμβολής της ΕΕ στην ανάπτυξη και την απασχόληση.

Ο Μοσκοβισί αναμένεται να αναλάβει σημαντικό χαρτοφυλάκιο στην Επιτροπή Γιούνκερ, με την γαλλική κυβέρνηση να επιδιώκει την ανάληψη του χαρτοφυλακίου του Επιτρόπου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις. Η Ελλάδα φέρεται να υποστηρίζει αυτή την υποψηφιότητα.

Σημειώνεται πως το Σάββατο στις Βρυξέλλες θα γίνει έκτακτη σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να κατανεμηθούν οι κυριότερες θέσεις στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο κ. Μοσκοβισί θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Θα έχει επίσης συνομιλίες με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια.