“Γιοφύρι της Άρτας” το πόρισμα για τη φορολογική διοίκηση

Περισσότερο από 14 μήνες έχει χρειασθεί στην 20μελή επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών που έχει αναλάβει να καταγράψει τις αδυναμίες της φορολογικής διοίκησης να συντάξει το σχετικό πόρισμα.

Αν και η καταγραφή αυτή αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση ωστόσο από το Φεβρουάριο του 2013 έως σήμερα η σύνθεση της επιτροπής αυτής έχει αλλάξει πέντε φορές και διαρκώς ανακύπτουν προβλήματα με τη λειτουργία της (παραιτήσεις των επικεφαλής, κ.α..)

Η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου προχώρησε στον εμπλουτισμό της επιτροπής και σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητήσει την ολοκλήρωση του έργου της το ταχύτερο δυνατόν.

Έργο της ομάδας εργασίας είναι η καταγραφή των ρυθμιστικών, επιχειρησιακών και διοικητικών λειτουργιών και διαδικασιών της φορολογικής διοίκησης και η αναγνώριση των κινδύνων που ενέχονται στις λειτουργίες και διαδικασίες αυτές.

Η έκθεση της επιτροπής αναμένεται να οδηγήσει σε πλήθος νομοθετικών και οργανωτικών αλλαγών ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα κρούσματα διαφθοράς, κακοδιοίκησης και αυθαιρεσίας στη φορολογική διοίκηση.