Η πιο παραγωγική χρονιά για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΛΘ

Την πιο παραγωγική χρονιά του διανύει το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπως εκτιμά η διοίκηση του ΟΛΘ.

Με βάση τα στοιχεία που παρέθεσε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Στέλιος Αγγελούδης, τα διακινούμενα φορτία στο πρώτο εξάμηνο του έτους αυξήθηκαν σημαντικά, ενώ ανάλογη αναμένεται η εικόνα και για το υπόλοιπο διάστημα του 2014.

Αναλυτικότερα, στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΘ, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο, διακινήθηκαν 110.740 εμπορευματοκιβώτια, αριθμός αυξημένος κατά 12,97% έναντι του Α΄ εξαμήνου του 2013.

Στο συμβατικό λιμάνι, η διακίνηση διαμορφώθηκε σε 2.209.587 τόνους, αυξημένη κατά 2,24%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει άμεση ανάγκη μια επενδυτική ''ένεση'' για τη βελτίωση των υποδομών, ώστε από λιμάνι μεταφόρτωσης να μετατραπεί σε λιμάνι προορισμού.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εξάλλου της διοίκησης του ΟΛΘ, η σιδηροδρομική σύνδεση με τα Σκόπια και το Βελιγράδι, που έχει ξεκινήσει, αλλά και με τη Σόφια, που έπεται σε λίγες εβδομάδες, αναμένεται να καταστήσουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τα πιο ανταγωνιστικά της Βορειοανατολικής Μεσογείου.

Σημειώνεται ότι οκτώ επενδυτικά σχήματα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας του λιμανιού Θεσσαλονίκης.