Μεγάλου: Στόχος κεφάλαια υψηλής ποιότητας

Την αισιοδοξία του για την επιτυχή ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Εurobank, εκφράζει ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου, σε επιστολή του προς το προσωπικό της τράπεζας, με αφορμή τη σχετική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Στόχος μας είναι η αύξηση να ολοκληρωθεί με επιτυχία, στο συντομότερο δυνατό διάστημα. Για τον λόγο αυτόν, έχουμε ήδη ξεκινήσει παρουσιάσεις σε όλα τα σημαντικά χρηματοπιστωτικά κέντρα του κόσμου» αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank.

Ο κ. Μεγάλου τονίζει ότι στόχος είναι να προσελκυστούν υψηλής ποιότητας ιδιωτικά κεφάλαια και να δημιουργηθεί μια ισχυρή μετοχική βάση για την τράπεζα.

Προσθέτει, επίσης, ότι «η ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου δεν είναι το κλείσιμο αυτού του σημαντικού κύκλου αλλά η έναρξη του επόμενου κύκλου, με αισιοδοξία, με θετικές προοπτικές, από προνομιακή πια θέση, για την πλήρη καρποφορία της δουλειάς που προσφέρουμε όλοι- όπως το έχουμε αποδείξει τόσο στις καλές όσο και στις δύσκολες μέρες».

«Ο σχεδιασμός μας στο άμεσο μέλλον εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια της χώρας για οριστική έξοδο από την ύφεση και την επιστροφή στη βιώσιμη ανάπτυξη. Η επώδυνη φάση της δημοσιονομικής προσαρμογής ήταν βέβαια απαραίτητη. Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότι η μακροπρόθεσμη λύση για την Ελλάδα είναι η ανάπτυξη- βασισμένη σε ένα νέο, σταθερό πρότυπο, με έμφαση στην εξωστρέφεια, την ανταγωνιστικότητα, την καινοτόμο ιδιωτική επιχειρηματικότητα» αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank.

«Σε λίγες μέρες, με την ολοκλήρωση της συναλλαγής για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, δημιουργούμε μια πανίσχυρη, κεφαλαιακά, τράπεζα. Η Eurobank θα έχει τον υψηλότερο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (Core Tier 1) στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Παράλληλα, η Eurobank θα έχει τον δεύτερο χαμηλότερο λόγο δανείων προς καταθέσεις στην ελληνική τραπεζική αγορά, κάτι που μας δίνει ευρύτερα περιθώρια χειρισμών στο πεδίο των χορηγήσεων. Είναι εύλογη, επομένως, η εκτίμηση ότι θα βρισκόμαστε στην κατάλληλη θέση ώστε να στηρίξουμε την τελική ώθηση για τη μετάβαση της Ελλάδας στη βιώσιμη ανάπτυξη και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις ευκαιρίες που προσφέρει και θα προσφέρει ο ανοδικός οικονομικός κύκλος» καταλήγει, στην επιστολή του, ο κ. Μεγάλου