Ο Ντράγκι παίρνει θέση για τις ελληνικές τράπεζες

Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των στρες τεστ προχωρά το απόγευμα η Τράπεζα της Ελλάδος, παρά τη διαφωνία του ΔΝΤ.

Η προσοχή είναι στραμμένη στην Φρανκφούρτη και στις δηλώσεις που θα κάνει για το θέμα των ελληνικών τραπεζών ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Ο κ. Ντράγκι έχει ενημερωθεί σχετικά με τα ελληνικά stress tests από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο.

Αξιωματούχος της Ευρωζώνης έλεγε χθες πως τα στρες τεστ είναι αρμοδιότητα της ΤτΕ, κι όχι του ΔΝΤ ή του Eurogroup. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι πρέπει να βρεθεί ένας κοινός τόπος ούτως ώστε να μην υπάρξει μεγάλη απόκλιση μεταξύ των στρες τεστ της ΤτΕ και αυτών που πρόκειται να γίνουν για τις ευρωπαϊκές τράπεζες από την ΕΚΤ.

«Εάν ήμουν στη θέση της Ελλάδας, θα φρόντιζα οι τεχνικές των μεθόδων αξιολόγησης να είναι συμβατές με αυτές που θα χρησιμοποιήσει η ΕΚΤ τον Οκτώβριο», είπε.

Ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος μετά την συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά, με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγ. Βενιζέλο και τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα δεν απέκλεισε το επικαιροποιημένο Μνημόνιο να προβλέπει πως το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα κινηθεί για να καλύψει τις πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών μετά τη δημοσιοποίηση των stress test της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στα τέλη Νοεμβρίου.