Τέταρτο μνημόνιο μετά το φθινόπωρο βλέπει ο επικεφαλής του EuroWorking

«Έχουμε μερικές ακόμα δύσκολες αποφάσεις μέχρι το καλοκαίρι που πρέπει να ληφθούν. Το Grexit ήταν παλαιότερα κοντά, πλέον όμως έχουν αλλάξει τα πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, πρόεδρος του Euro Working Group, Thomas Wieser.

Ο κύριος Wieser στο πλαίσιο δήλωσής του προχώρησε στην παραδοχή ότι ενδεχομένως η Ελλάδα να πάει σε νέο πρόγραμμα μετά το φθινόπωρο.

Αποστολή στους Δελφούς: Γιώργος Λαμπίρης

«Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να εμπλακεί το ΔΝΤ σε ένα πρόγραμμα και θα έχουμε έτσι μία πιο εύκολη πλεύση σε σχέση με τα προηγούμενα 5-6 χρόνια. Όλα αυτά τα όνειρα για προγράμματα χωρίς το ΔΝΤ πρέπει να εκλείψουν. Να είμαστε ρεαλιστές. Να παραδεχτούμε ότι για να είναι ρεαλιστικό το πρόγραμμα, θα χρειαστούν μία ή δύο διασκέψεις κορυφής», συμπλήρωσε.

«Ενδεχομένως να υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα μετά το φθινόπωρο. Ωστόσο δεν θέλουμε να περιμένουμε. Υπάρχουν σημάδια ανάπτυξης ανισορροπιών, υπάρχουν γενικότερα θετικά σημάδια», τόνισε ο Thomas Wieser.

«To Grexit εκτός τάπητος»

«Χρειάζονται γοργές αποφάσεις, και σαφώς το Grexit είναι εκτός τάπητος, καθώς και οι αρνητικές επιπτώσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα θα αλλάξουν».

«Νομίζω ότι ήδη έχουμε συγκεκριμένα πράγματα για το τι θα γίνει βραχυπρόθεσμα και νομίζω ότι το 20% του χρέους έχει μειωθεί κατά 20% και υπάρχει σαφής δέσμευση ότι στο τέλος του προγράμματος θα γίνουν και άλλα πράγματα .Το ΔΝΤ θέλει πιο συγκεκριμένα πράγματα. Θα δούμε τι θα αποφασίσει το Eurogroup, για πράγματα που μπορούν να γίνουν πιο γοργά. Όχι νέα μέτρα, αλλά συγκεκριμένες δεσμεύσεις».  

Το news.gr βρίσκεται στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διοργανώνεται στους Δελφούς. Παρακολουθήστε όλα τα θέματα, τις δηλώσεις και το παρασκήνιο ΕΔΩ