Φορολογικές δηλώσεις 2016: Δέκα ημέρες προθεσμία – Θα δοθεί παράταση;

Μόλις 3.361.281 δηλώσεις, από τις τουλάχιστον 6.001.433 έχουν υποβληθεί στο TAXIS μέχρι τώρα με την προθεσμία που έχει δώσει το ΥΠΟΙΚ να εκπνέει σε 10 ημέρες

Ίσως χρειαστεί να δώσει νέα παράταση στη διορία υποβολής δηλώσεων Ε1 η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, δεδομένου ότι η προθεσμία λήγει την Πέμπτη 30 Ιουνίου, αλλά από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί μόλις οι 3.361.281 δηλώσεις, από τις τουλάχιστον 6.001.433 που αναμένονται συνολικά για φέτος.

Καθώς τυπικά απομένουν μόλις 10 μέρες για να υποβληθούν περί τα 2,6 εκατ. δηλώσεις, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να υποβληθούν και δηλώσεις ΦΠΑ των επιχειρήσεων.

Παρότι επισήμως αποκλείουν το ενδεχόμενο παράτασης, επειδή πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα η διαδικασία και προκειμένου η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ (αλλά και σε δεκάδες νέες και καινοτόμες ηλεκτρονικές εφαρμογές που ετοιμάζει), ο κίνδυνος να μπλοκάρει το Taxisnet τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου από δηλώσεις νοικοκυριών, επιχειρήσεων, ΦΠΑ, ΦΜΥ κλπ είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τα δεδομένα αυτά, στο οικονομικό επιτελείο εξετάζουν να αφήσουν ανοικτό το Taxisnet για να προλάβουν να υποβάλλουν δηλώσεις Ε1 τα νοικοκυριά, όχι μόνο την Παρασκευή 1η Ιουλίου, αλλά και το Σαββατοκύριακο και ως τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, ή ακόμα και μέχρι τις 9 ή 10 Ιουλίου. Όλες οι ημερομηνίες αυτές φαντάζουν πιθανές, αφού ούτως ή άλλως τα εκκαθαριστικά θα πρέπει να πληρωθούν έως τις 27 Ιουλίου.

Στατιστικά Στοιχεία Υποβολών Ε1 2016