Ο Λοβέρδος καταθέτει την τροπολογία 185 βουλευτών για τα Επιμελητήρια

Την πρόταση των Επιμελητηρίων της χώρας για να επανακαταθέσει την τροπολογία των 185 βουλευτών για την άμεση κατάργηση της διάταξης της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία έχει αρθεί η υποχρεωτικότητα της εγγραφής των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια, αποδέχτηκε ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, Ανδρέας Λοβέρδος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του.

Για την αποκατάσταση της υποχρεωτικότητας εγγραφής των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια θα επανακατατεθεί μετά το Πάσχα στη Βουλή η τροπολογία, την οποία υπογράφουν 185 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της ΔΗΜΑΡ, καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές.

Σημειώνεται ότι την άμεση κατάργηση της διάταξης της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία έχει αρθεί η υποχρεωτικότητα της εγγραφής των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια, ζητά η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, αλλά και βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της ΔΗΜΑΡ.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση δεν δέχθηκε να κατατεθεί η διακομματική βουλευτική τροπολογία. Όπως ανέφερε χθες ο Γ. Μηλιός του ΣΥΡΙΖΑ: "η Κυβέρνηση με σαθρά και λαϊκίστικα επιχειρήματα αρνείται να θέσει προς συζήτηση τη σχετική τροπολογία".