“Yasou: Εκπληκτικό το πώς ανακάμπτει η Ελλάδα!”

Υπό τον τίτλο "Yasou: Εκπληκτικό το πώς ανακάμπτει η Ελλάδα!" το περιοδικό Businessweek πανηγυρίζει για την ελληνική οικονομία. Το ρεπορτάζ αναφέρεται στο διάγραμμα με τις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου και όπως αναφέρει μόνο του περιγράφει μία αξιοθαύμαστη ιστορία.

"Πριν δύο χρόνια, η Ελλάδα ήταν εγκλωβισμένη. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ήταν στο 30% και τώρα έχει πέσει κάτω από το 7%. Είναι σημάδι ότι οι επενδυτές έχουν αρχίσει να πιστεύουν ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να τα βγάλει πέρα με το χρέος του" σημειώνει το περιοδικό.

Συμπληρώνει ακόμη ότι είναι σπάνιο μία χώρα να έχει καταφέρει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να διορθώσει την εικόνα της.

Το Businessweek αναφέρει πως καταλυτικής σημασίας για την ανάκαμψη της οικονομίας ήταν τα "φτηνά δάνεια της Τρόικας" που δεν άφησαν την Ελλάδα να βγει στις αγορές, αλλά και ότι η κυβέρνηση κατάφερε με επιτυχία να τα βγάλει πέρα με πολλές περικοπές κόστους.

Ειδική αναφορά γίνεται στο πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο όπως γράφει το Businessweek κατακτήθηκε νωρίτερα από το προβλεπόμενο, ενώ επισημαίνεται ότι η χώρα ελπίζει να βγει στις αγορές πριν τις ευρωεκλογές.

Επισημαίνεται δε η υπομονή με την οποία ο ελληνικός λαός υπόμεινε την οικονομική κρίση. Οι Ελληνες έπρεπε να περάσουν από το "ζω πέρα από τις δυνατότητές μου" στο να "σφίξουν τη ζώνη". Το επίπεδο ζωής έπεσε δραματικά και η ανεργία εκτοξεύτηκε στο 27%.