Αυτό είναι το μεγαλύτερο φορτηγό πλοίο στον κόσμο

Αυτό είναι το μεγαλύτερο φορτηγό πλοίο στον κόσμο

Στο λιμάνι του Felixstone έφτασε χθες το μεγαλύτερο φορτηγό πλοίο του κόσμου, με την ονομασία OOCL Hong Kong μετά από ταξίδι του με αφετηρία την Κίνα.

Το θηριώδες πλοίο έχει χωρητικότητα 21.413 κοντέινερ μεταφορά, μήκος 400 μέτρων, ύψος 59 μέτρων και το κόστος κατασκευής του ανήλθε σε περισσότερα από 142 εκατομμύρια ευρώ.

Για να καταλάβουμε σε τάξη μεγέθους για το μήκος του, αρκεί να φέρουμε ας φανταστούμε ότι τοποθετούσαμε σε οριζόντια θέση διάσημα κτίρια ή μνημεία. Το Άγαλμα της Ελευθερίας έχει διάσταση 93 μέτρων, το Empire State Building 443 μέτρα και το ψηλότερο κτίριο του κόσμου Burj Khalifa, 830 μέτρα.

Το OOCL Hong Kong δημιουργήθηκε στη γιάρδα Samsung Heavy Industries με έδρα τη Νότια Κορέα. Η παραγγελία για την κατασκευή του δόθηκε στις 24 Δεκεμβρίου του 2015 και ένα χρόνο αργότερα, στις 31 Δεκεμβρίου του 2016 ήταν έτοιμο προς πλεύση.

Ανήκει στην εταιρεία OOCL (Orient Overseas Container Line), η οποία ειδικεύεται στον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών και είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.