Πώς θα πληρώσετε τη δεύτερη δόση του ΦΑΠ για το 2011 και το 2012

Έως το τέλος του μήνα, δηλαδή μέχρι και τη Δευτέρα, πρέπει εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι, κάτοχοι ακινήτων, να πληρώσουν τη δεύτερη δόση του ΦΑΠ του 2011 και του 2012.

Η πληρωμή γίνεται σε επτά δόσεις. Η πρώτη δόση πληρώθηκε τον Αύγουστο, ενώ μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου πρέπει να πληρωθεί η δεύτερη δόση.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων δεν χρειάζεται να εκδοθεί νέο εκκαθαριστικό. Συγκεκριμένα η "Ταυτότητα Οφειλής" που υπάρχει στο αρχικό εκκαθαριστικό ακολουθεί ολόκληρη οφειλή μέχρι να γίνει η τελική εξόφλησή της.

Μπορείτε να πληρώνετε μέρος ή το σύνολο αυτής, κάνοντας χρήση των τρόπων πληρωμής που διαθέτουν οι συνεργαζόμενες με το Υπουργείο Οικονομικών τράπεζες και τα ΕΛ.ΤΑ.

Πώς θα βρείτε το εκκαθαριστικό και την οφειλή για το ΦΑΠ 2011 και 2012

Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερωθούν και να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 2011 και 2012 από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα http://www.gsis.gr επιλογή "Υπηρεσίες προς Πολίτες", και, στη συνέχεια, "Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων Ε9" μπορούν να δουν και να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά που τους έχουν αποσταλεί. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν είναι: Διαθέσιμες Ενέργειες – Εκτυπώσεις –Εκτυπώσεις Εκκαθαριστικού ΦΑΠ.

Η πληρωμή μέσω e-banking γίνεται μέσω των βεβαιωμένων οφειλών με τον σχετικό κωδικό.

Η εκτύπωση των εκκαθαριστικών γίνεται από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και μέσα από τους λογαριασμούς των φορολογουμένων στο σύστημα TAXISnet, όπου τα σημειώματα έχουν αναρτηθεί σε ηλεκτρονική μορφή. Τα ηλεκτρονικά εκκαθαριστικά αναγράφουν τους κωδικούς "Ταυτότητας Οφειλής", με τους οποίους μπορεί να γίνει η εξόφληση των οφειλών.