Φόροι: Παράταση στην πληρωμή της πρώτης δόσης έως 6 Σεπτεμβρίου

Παράταση κατά μία εβδομάδα, μέχρι δηλαδή και την ερχόμενη Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, χωρίς προσαυξήσεις, για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος και του φόρου ακίνητης περιουσίας 2011 και 2012 ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Οικονομικών, επιβεβαιώνοντας απολύτως το ρεπορτάζ του news.gr.

Η προθεσμία και για τους τρεις φόρους έληγε σήμερα, με δεδομένη όμως την καθυστερημένη και σε πολλές περιπτώσεις μη αποστολή των σχετικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων, το υπουργείο Οικονομικών οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση για να μην επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι χωρίς να ευθύνονται.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι πολλά εκκαθαριστικά, τόσο για το φόρο εισοδήματος, όσο και για το ΦΑΠ, δεν έχουν φτάσει στους παραλήπτες τους, ενώ πολλά έφτασαν την περασμένη Τετάρτη, δηλαδή μόλις δύο ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας.

Ακόμη και όσοι ακολούθησαν τις οδηγίες του Γενικού Γραμματέα Εσόδων, κ. Χάρη Θεοχάρη και χρησιμοποίησαν την ηλεκτρονική οδό για να εκτυπώσουν το εκκαθαριστικό του και να πληρώσουν την πρώτη δόση εμπρόθεσμα, είδαν ξαφνικά τον προσωπικό τους λογαριασμό στο TaxisNet να χρεώνεται με το εκκαθαριστικό του ΦΑΠ του 2012 μόλις χθες το βράδυ.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει τα εξής:

"Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει πως παρατείνεται η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (ΦΕΦΠ) 13 καθώς και της πρώτης δόσης του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας  (ΦΑΠ) 11 και 12, οι οποίες έληγαν στις 30/8, δηλαδή σήμερα, μέχρι την επόμενη Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου.

Οι φορολογούμενοι που εξοφλούν το συνολικό ποσό του ΦΕΦΠ 13 μέχρι την επόμενη Παρασκευή δικαιούνται της έκπτωσης 1,5% που προβλέπεται.

Η παράταση δίνεται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων δεδομένου πως αρκετοί υπόχρεοι ενημερώθηκαν τις τελευταίες μέρες για την προθεσμία καταβολής των δόσεων.

Υπενθυμίζεται πως ο ΦΑΠ καταβάλλεται σε επτά μηνιαίες δόσεις για λόγους διευκόλυνσης των φορολογουμένων και πως για όσους υπόχρεους έληγε ο πρώτη δόση σήμερα, ο ΦΕΦΠ πληρώνεται σε 3 δόσεις".