Πώς θα βρείτε ΑΦΜ και ΑΜΚΑ

Σε εφαρμογή θέτει η Η.ΔΙ.Κ.Α. ΑΕ από σήμερα το απόγευμα η νέα Διαδικτυακή υπηρεσία “Συμπλήρωση κενών ΑΜΚΑ και ΑΦΜ”, με σκοπό την διευκόλυνση των συνταξιούχων και δικαιούχων μερισμάτων.

Με τη βοήθεια της εφαρμογής αυτής, ο δικαιούχος σύνταξης ή μερίσματος θα έχει τη δυνατότητα, χρησιμοποιώντας το τελευταίο ενημερωτικό σημείωμα κάθε σύνταξης που λαμβάνει ή άλλο έγγραφο του Ταμείου από το οποίο να προκύπτουν τα στοιχεία του, να ελέγχει εάν είναι συμπληρωμένα τα στοιχεία ΑΜΚΑ και ΑΦΜ και σε περίπτωση έλλειψης ενός από τα δύο, να τα συμπληρώνει.

Διευκρινίζεται ότι η υπηρεσία δεν αφορά τους συνταξιούχους ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ.

Η νέα υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Η.ΔΙ.Κ.Α (www.idika.gr) και στην ιστοσελίδα του ΑΜΚΑ (www.amka.gr) από το απόγευμα της Δευτέρας 1/4/2013 έως το βράδυ της Δευτέρας 8/4/2013.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες χρήσης της νέας υπηρεσίας οι συνταξιούχοι θα μπορούν να ενημερώνονται μέσω της ιστοσελίδας της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε (www.idika.gr).

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, έως τις 10 Μαρτίου το 3,81% του συνόλου των συντάξεων δεν είχε ΑΜΚΑ (δηλαδή 176,364 συντάξεις) και 3,46% του συνόλου των συντάξεων δεν είχαν ΑΦΜ (δηλαδή 152,311 συντάξεις), ενώ 15.882 συντάξεις δεν είχαν ταυτόχρονα ούτε ΑΜΚΑ ούτε ΑΦΜ.