Kανονικά λειτούργησαν τα υποκαταστήματα Κύπρου και Λαϊκής στην Ελλάδα

Χωρίς προβλήματα λειτούργησαν σήμερα τα 310 και πλέον πρώην καταστήματα των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, της Τράπεζας Κύπρου, της Cyprus Popular Bank και της Ελληνικής Τράπεζας, που ανήκουν πλέον στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων χθες.

Μικρή αναμονή παρατηρήθηκε σε ορισμένα από τα πρώην καταστήματα των κυπριακών τραπεζών κυρίως τις πρωινές ώρες, καθώς είχαν παραμείνει κλειστά για περισσότερο από δέκα ημέρες και ορισμένοι πελάτες προσήλθαν στα καταστήματα προκειμένου να διεκπεραιώσουν συσσωρευμένες τρέχουσες υποχρεώσεις τους. Από νωρίς το μεσημέρι η κίνηση στα καταστήματα ήταν η συνηθισμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πελατειακή βάση των πρώην υποκαταστημάτων των κυπριακών καταστημάτων στην Ελλάδα επέδειξε απόλυτη ψυχραιμία και σε καμία περίπτωση δεν παρατηρήθηκε φαινόμενο αυξημένων αναλήψεων από καταθετικούς λογαριασμούς, καθώς άλλωστε μετά την ένταξή τους σε υφιστάμενο ελληνικό τραπεζικό όμιλο οι οποιεσδήποτε εξελίξεις στις τράπεζες στην Κύπρο δεν τις αφορούν ούτε επηρεάζουν.

Με την απόκτηση των δικτύων των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, με 95 δισ. ευρώ ενεργητικό, καταλαμβάνει πλέον τη δεύτερη θέση στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα από πλευράς οικονομικών μεγεθών, πίσω από τον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας με ενεργητικό 100 δισ. ευρώ και μπροστά από τον όμιλο της Alpha Bank με ενεργητικό 80 δισ. ευρώ. Από πλευράς δικτύου καταστημάτων, ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς βρίσκεται στην πρώτη θέση με 1.660 καταστήματα και ακολουθούν η Εθνική Τράπεζα και η Alpha Bank.