“Οι Έλληνες γίνονται… αρχαίοι απ’ το κρύο λόγω φόρων”

“Ακόμη και στα βόρεια προάστια της Αθήνας, όπου υπάρχουν πολυτελή κτίρια και βίλες με πισίνες και γήπεδα τέννις, η μυρωδιά του καμένου ξύλου πλανάται στον αέρα κάθε νύχτα” γράφουν οι New York Times σε εκτενές άρθρο τους για τις απαγορευτικές τιμές του πετρελαίου θέρμανσης στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο τίτλος του άρθρου “Οι Φόροι του Πετρελαίου Αναγκάζουν τους Έλληνες να Αντιμετωπίσουν το Κρύο όπως Έκαναν οι Αρχαίοι”. Οι ΝΥΤ αναφέρουν ότι οι φόροι του πετρελαίου θέρμανσης στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί συνολικά κατά 450%.

“Μέσα σε μια νύχτα, οι Έλληνες θέλουν πια 500 ευρώ περισσότερα για να ζεστάνουν ένα μικρό διαμέρισμα” συνεχίζει η εφημερίδα.

Αναφέρει δε πως είναι “άγρια βλακεία” η προσπάθεια της κυβέρνησης να εξισώσει το φόρο του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό του ντίζελ κίνησης.

“Οι Έλληνες υποφέρουν από το κρύο” συνεχίζει το ρεπορτάζ.

Το ρεπορτάζ επισημαίνει το τεράστιο περιβαλλοντικό κόστος, τόσο από την παράνομη υλοτομία ακόμη και εθνικών δρυμών όσο και από την αιθαλομίχλη που δημιουργείται επειδή συχνά στα τζάκια μπαίνουν ακατάλληλα για καύση υλικά.