Ποιες επιχειρήσεις θα πάρουν 120 εκατ. ευρώ από το ICT4 growth

Προκηρύχθηκε και δημοσιεύθηκε ο νέος επικαιροποιημένος οδηγός του προγράμματος ICT4 growth,  μέσω του οποίου δίνονται επιχορηγήσεις έως 80% σε επιχειρήσεις ή συμπράξεις επιχειρήσεων για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εμπορική διάθεση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, που αφορούν ή βασίζονται σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, έχει προκηρυχθεί με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων στις 18/2/2013, ενώ η καταληκτική ημερομηνία έγκρισης των προτάσεων είναι η 17/5/2013.

Η ίδια συμμετοχή πρέπει να είναι τουλάχιστον 25% του προϋπολογισμού. Το υπόλοιπο της κάλυψης της ιδιωτικής συμμετοχής (Προϋπολογισμός -δημόσια επιχορήγηση - ίδια συμμετοχή) γίνεται μέσω τραπεζικού δανεισμού.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, που ενισχύει τον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, έναν τομέα αιχμής στη νέα περίοδο για την εθνική οικονομία, με 120 εκ ευρώ, ενώ για πρώτη φορά επιδοτούνται business plans αμιγώς για επενδύσεις Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Η δράση – κατά το υπουργείο Ανάπτυξης -  αποτελεί ουσιαστικά ένα μίνι- επενδυτικό νόμο με αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εμπορική διάθεση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, που αφορούν σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Σύμφωνα με τον οδηγό του προγράμματος, είναι επιλέξιμες υφιστάμενες, νεοϊδρυθείσες ή υπό σύσταση επιχειρήσεις ιδιωτικού δικαίου ή σύμπραξη αυτών, ανεξαρτήτως νομικής μορφής, που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην ελληνική επικράτεια.

Διευκρινίζεται ότι:

-Δεν είναι επιλέξιμα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
-Είναι επιλέξιμες ατομικές επιχειρήσεις.
-Είναι επιλέξιμες επιχειρήσεις, που έχουν έδρα στην Ελλάδα και παραγωγική βάση στο εξωτερικό, εφόσον η επένδυση υλοποιηθεί στην Ελλάδα.
-Είναι επιλέξιμες επιχειρήσεις, που έχουν έδρα στο εξωτερικό και υποκατάστημα στην Ελλάδα, εφόσον το υποκατάστημα έχει ΑΦΜ, υποβάλλει φορολογική δήλωση και η επένδυση θα γίνει στην Ελλάδα. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση υποκαταστήματος υπό σύσταση.
-Εταιρείες που ανήκουν σε όμιλο με διαφορετικό ΑΦΜ, μπορούν να υποβάλλουν μεμονωμένα πρόταση.

Πως θα γίνει η υποβολή σχεδίων

Η υποβολή των επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων γίνεται με πλήρως αυτοματοποιημένες ηλεκτρονικές διαδικασίες για πλήρη διαφάνεια και ταχύτητα αποτελεσμάτων.

Η υποβολή θα γίνει μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://digitalaid.ktpae.gr.

O Οδηγός της δράσης καθώς και τα συνοδευτικά έγγραφα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της δράσης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://ict4growth.ktpae.gr/ καθώς και στην ιστοσελίδα της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ktpae.gr./

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να ενημερώνονται και να θέτουν τα ερωτήματά τους στο αποκλειστικό Γραφείο Υποστήριξης της Δράσης (Help Desk) υποβάλλοντας γραπτά ερωτήματα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] όλο το 24ωρο, καθώς και τηλεφωνικά, καλώντας τους τηλεφωνικούς αριθμούς  213 1300 753 και 213 1300 841 μεταξύ 09.00 – 17.00.

Διαβάστε όλο τον οδηγό