Ξέχασαν να μειώσουν μισθούς και συντάξεις

Ακόμα ένα περιστατικό, που φέρνει στο φως το news.gr, δείχνει πως – στην πτωχευμένη Ελλάδα του μνημονίου – πολλά είναι αυτά, που πρέπει να διορθωθούν στη λειτουργία του κράτους και του δημόσιου τομέα.

Ο λόγος για τη διαδικασία μειώσεων μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο και τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία. Έκπληκτοι, υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όταν πήγαν να εφαρμόσουν τις περικοπές στις συγκεκριμένες αποδοχές, διαπίστωσαν πως – σε κάποιες περιπτώσεις – οι προηγούμενες μειώσεις δεν είχαν ακόμα εφαρμοσθεί !

Ναι, καλά διαβάσατε !

Τα λογισμικά συγκεκριμένων οργανισμών και ταμείων δεν είχαν ενημερωθεί για τις μειώσεις, που έπρεπε ήδη να τρέχουν σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, ώστε επί των νέων, μειωμένων αποδοχών, να εφαρμοστούν οι καινούριες περικοπές.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην ηλεκτρονική διασύνδεση μεταξύ των υπηρεσιών, που στερεί συχνά την άμεση και έγκαιρη ενημέρωση των τμημάτων, τα οποία πρέπει να ενημερωθούν.

Αποτέλεσμα ;

Στο Γενικό Λογιστήριο τρέχουν και δε φτάνουν για να διορθώσουν τη δυσλειτουργία, καθώς το θέμα αυτό πηγαίνει πίσω το δημοσιονομικό σχεδιασμό.

Πρόκειται για πολλές περιπτώσεις ;

Όχι. Το πρόβλημα αφορά σε μικρό και επιλεκτικό αριθμό μισθωτών και συνταξιούχων, εκτιμάται, όμως, πως – αν δεν διορθωθεί άμεσα – τότε θα προκαλεί σωρευτικά πολύ μεγαλύτερη ζημιά από την υφιστάμενη.

Όταν μισθωτοί και συνταξιούχοι καλούνται να ζουν κάθε μήνα όλο και με λιγότερα χρήματα, λόγω των μειώσεων των αποδοχών τους και των αυξήσεων των φόρων...

Όταν ζητούμενο ήταν, είναι και θα είναι η ισοδύναμη κατανομή των βαρών...

Όταν οι πολίτες θέλουν τουλάχιστον να βλέπουν ότι οι φόροι τους αξιοποιούνται και ο δημόσιος τομέας βελτιώνεται στην καθημερινή λειτουργία του και στις δομές του...

...αποδεικνύεται πως έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε για να φτάσουμε στο επιθυμητό και ταυτόχρονα αυτονόητο αποτέλεσμα.