Ποιοι θα πληρώσουν αυξημένα τέλη κυκλοφορίας

Αν και τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017 παραμένουν αμετάβλητα σε σχέση με φέτος, οι συστάσεις της Κομισιόν φέρνουν ανατροπές για περίπου 73.000 οχήματα

Μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να ανακοίνωσε πως τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 είναι αμετάβλητα σε σχέση με τα φετινά, ωστόσο κάποιοι ιδιοκτήτες οχημάτων είδαν έκπληκτοι στo TAXIS, όπου αναρτήθηκαν χθες το βράδυ τα τέλη κυκλοφορίας,ότι πρέπει να πληρώσουν περισσότερα, ή σε αρκετές περιπτώσεις λιγότερα χρήματα σε σχέση με φέτος!

Διευκρινίσεις σχετικά με αυτό το παράδοξο έδωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, εξηγώντας ότι για έναν σχετικά μικρό αριθμό οχημάτων υπήρξε κατάταξη σε άλλη κατηγορία τελών, λόγω της υποχρέωσης της χώρας για συμμόρφωση με συστάσεις της Κομισιόν (άρθρο 46 ν. 4410/2016).

Πρόκειται, σύμφωνα με το υπ. Οικονομικών, για οχήματα που εισήχθησαν στη χώρα ως μεταχειρισμένα και πλέον τα τέλη κυκλοφορίας, το τεκμήριο διαβίωσης καθώς και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης υπολογίζονται με βάση το έτος πρώτης κυκλοφορίας σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Η ανακατάταξη αφορά περίπου 133.000 οχήματα από σύνολο άνω των 5.500.000. Από αυτά, για τα 41.978 υπήρξε μείωση των τελών κυκλοφορίας, για τα 60.234 δεν υπήρξε μεταβολή και για τα 31.854 υπήρξε αύξηση.

Διαβάστε ακόμα στο news.gr: Τέλη κυκλοφορίας 2017: Πώς να τα εκτυπώσετε στο Taxis μέσω του Gsis