Διπλά τέλη κυκλοφορίας για 800.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ.

Όσοι δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας και ταυτόχρονα δεν κατέθεσαν πινακίδες θα κληθούν να πληρώσουν

Μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει χιλιάδες ιδιοκτήτες Ι.Χ. για τα τέλη κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι δηλαδή δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας και ταυτόχρονα δεν κατέθεσαν πινακίδες θα κληθούν να πληρώσουν διπλά τέλη κυκλοφορίας.

Οπως αναφέρουν τα Νέα έχουν αρχίσει διασταυρώσεις στοιχείων για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας κανονικά με το σύνολο των υπόχρεων, αντιπαραβάλλοντας και τον κατάλογο των καταθέσεων πινακίδων ξεχωριστά για το 2011 και το 2012, δηλαδή για μια ολόκληρη πενταετία. Κάποιοι δηλαδή θα πληρώσουν διπλά τέλη για πολλά χρόνια.

Ωστόσο ενώ ήδη για όσους δεν πλήρωσαν τα τέλη του 2016 τα πρόστιμα έχουν αρχίσει να μπαίνουν μέσω taxisnet για τα προηγούμενα έτη αν και οι διασταυρώσεις συνεχίζονται θα πρέπει να ληφθεί πολιτική απόφαση.

Από τη διασταύρωση θα προκύψουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων εκείνοι οι οποίοι, παρότι είχαν υποχρέωση, δεν κατέβαλαν το αντίτιμο των τελών κυκλοφορίας και τώρα θα κληθούν να το πληρώσουν εις διπλούν.

Εν τω μεταξύ, ηλεκτρονικά ραβασάκια μέσω του TAXISnet σε περίπου 800.000 ιδιοκτήτες ΙΧ που δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2016 προκειμένου να προσέλθουν στα υποκαταστήματα των τραπεζών ή των ΕΛΤΑ για να καταβάλουν τα διπλά τέλη θα στείλει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Η προθεσμία που θα δοθεί στους ιδιοκτήτες οχημάτων με απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας για την εφάπαξ εξόφληση των τελών και των προστίμων θα είναι ένας μήνας. Αν ο μήνας αυτός παρέλθει άπρακτος τα μη πληρωθέντα ποσά θα θεωρούνται ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. θα μπορούν να τα διεκδικήσουν με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή με κατασχέσεις καταθέσεων και εισοδημάτων, ενώ οι οφειλέτες, από την πλευρά τους θα μπορούν να τα ρυθμίσουν έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις.