Σκληρές ποινές για πρόωρες συντάξεις

Ποινές... φωτιά περιμένουν χιλιάδες ασφαλισμένους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που θα θελήσουν να ανοίξουν στο άμεσο μέλλον την πόρτα της εξόδου με πρόωρη σύνταξη.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η ποινή, δηλαδή το «πέναλτι» που θα επιβάλλεται σε όσους επιλέξουν να αποχωρήσουν με μειωμένη, θα υπολογίζεται πλέον με βάση την απόσταση από το νέο όριο πλήρους σύνταξης που ισχύει από τη 19η Αυγούστου 2015.

Στην προκρούστειο κλίνη αναμένεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να μπουν κατηγορίες ασφαλισμένων που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα για έξοδο με μειωμένη, αλλά δεν έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης.

Όπως γράφει το Έθνος, οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι μπορούν να ανοίξουν οποτεδήποτε την πόρτα της εξόδου εφόσον έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα για πρόωρη/μειωμένη και δεν θίγονται από την αύξηση των ορίων ηλικίας, αλλά αναμένεται να υποστούν σημαντικές μειώσεις στις συντάξεις τους αν επιλέξουν να φύγουν τελικά με μειωμένη, ανάλογα με την απόσταση που τους χωρίζει από το εκάστοτε όριο πλήρους σύνταξης που ισχύει γι’ αυτούς.