ΙΚΑ: Καμία ανησυχία για τις συντάξεις του Απριλίου

Τη διαβεβαίωση ότι οι συντάξεις του Απριλίου δεν διατρέχουν κανένα πρόβλημα και θα καταβληθούν κανονικά, έδωσαν στελέχη του ΙΚΑ.

Μάλιστα σύμφωνα με τα ίδια στελέχη η διοίκηση του ΙΚΑ δεν προτίθεται να προχωρήσει σε λήψη δανείου προκειμένου να καταβληθούν οι συντάξεις, ενώ τονίζουν ότι το ΙΚΑ κατέθεσε ήδη 150 εκατομμύρια ευρώ σε προθεσμιακό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.

Σε ότι αφορά δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται σε μείωση των εσόδων του Οργανισμού για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, σημειώνουν, ότι πράγματι τα έσοδα του ΙΚΑ εμφανίζονται μειωμένα κατά 72 εκατ. ευρώ σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2014, λόγω της μείωσης κατά 3,9% από 1.1.2015 την οποία έχει νομοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Διευκρινίζουν ωστόσο, ότι η μείωση αυτή δεν επηρεάζει τα οικονομικά του Ιδρύματος και η ροή των εσόδων από εισφορές είναι, έστω και οριακά, καλύτερη από πέρυσι.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, τα έσοδα του ΙΚΑ για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2015, εμφανίζονται μειωμένα, λόγω της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών κατά Αναλυτικότερα τα έσοδα του ΙΚΑ τον Ιανουάριο 2015, ήταν 951 εκατ. ευρώ, έναντι 983 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2014.

Αντίστοιχα τον Φεβρουάριο του 2015 ήταν 1 δισ. ευρώ έναντι 1,054 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο του 2014.