Εφορία: Με το χέρι στην τσέπη μέχρι το τέλος του έτους

Με το χέρι στην τσέπη θα βρίσκονται οι φορολογούμενοι της επόμενες μέρες και μέχρι το τέλος του έτους. Την ίδια στιγμή που ο λογαριασμός έχει φτάσει σε εκατομμύρια Έλληνες, στις εφορίες ξεκίνησαν ουρές για την κατάθεση πινακίδων αλλά και για τις τροποποιητικές στο Ε9.

Αναλυτικά μέσα στις επόμενες μέρες οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν:

-Την 4η δόση του ΕΝΦΙΑ που λήγει στο τέλος του έτους. Αν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορούν να τις εντάξουν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

-Τα τέλη κυκλοφορίας. Οι κάτοιχοι ΙΧ πρέπει να εισέρχονται στην υπηρεσία Εκτύπωσης Τελών Κυκλοφορίας Αυτοκινήτων του Τaxis, να συμπληρώνουν τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, και να εκτυπώσουν την Ταυτότητα Οφειλής με την οποία θα τα εξοφλήσουν σε τράπεζες και ΕΛΤΑ. Όσοι δεν καταβάλλουν τα τέλη μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, κινδυνεύουν με πρόστιμο το οποίο είναι ισόποσο των τελών κυκλοφορίας. Η πληρωμή μπορεί να γίνει και μέσω e-banking.

-Την δεύτερη δόση της ρύθμισης των 100 δόσεων.

-Υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων. Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, περίπου 1 εκατ. μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, υποχρεούνται στην υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών- προμηθευτών οικονομικού έτους 2014. Τ πρόστιμο που επιβάλλεται είναι 1.200 ευρώ για εκπρόθεσμη υποβολή.

-Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που θέλουν να μην πληρώσουν το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ του 2015 θα πρέπει έως το τέλος του έτους να προχωρήσουν σε διακοπή εργασιών.