Την Τρίτη τα προνοιακά επιδόματα δήμου Ηρακλείου

Την ερχόμενη Τρίτη 25 Νοεμβρίου θα καταβληθούν στους δικαιούχους τα προνοιακά επιδόματα στους δημότες του Ηρακλείου Κρήτης, όπως έκανε γνωστό κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιώργος Καραντινός.

Όπως είπε ο κ. Καραντινός, η ευθύνη της καθυστέρησης είναι υπαιτιότητα του υπουργείου Οικονομικών, που αρχικά είχε κάνει λόγο για μείωση του σχετικού προϋπολογισμού κατά 3,5%.

Τελικά απεστάλη, όπως αποκάλυψε, το σύνολο του ποσού, ωστόσο, η ασυνεννοησία μπλόκαρε τη διαδικασία πληρωμής των δικαιούχων.

Ο αντιδήμαρχος, πάντως, επιφυλάχθηκε, όμως, να δεσμευτεί ότι δε θα υπάρξει ξανά ανάλογη καθυστέρηση, κατά τη διάρκεια του επόμενου χρόνου, αν υπάρξει και πάλι πρόβλημα με μειωμένο προϋπολογισμό.

Αναφορικά με τη ρύθμιση οφειλών που συνεχίζεται ως την 1η Δεκεμβρίου, ο αντιδήμαρχος κάλεσε τους οφειλέτες να σπεύσουν για να ρυθμίσουν τα χρέη τους, καθώς σύμφωνα με την εκτίμηση του ίδιου δε θα υπάρξει άλλη ρύθμιση - πόσο μάλλον τόσο ευνοϊκή.

Συνολικά, τα ανεξόφλητα χρέη προς το δήμο ανέρχονται στα 84 εκ. ευρω, με τα 44 εξ αυτών να αντιστοιχούν σε χρέη από αυθαίρετα, ενώ τα υπόλοιπα μπορούν να ρυθμιστούν.

"Ζητάμε να δοθούν στο δήμο όσες θέσεις πρέπει να δοθούν", δήλωσε, εξάλλου, ο κ. Καραντινός, αναφερόμενος στην κατανομή των θέσεων της κοινωφελούς εργασίας.

"Έχουμε ζητήσει από τον υπουργό και τους δύο υφυπουργούς, αν τα προηγούμενα χρόνια ο δήμος ευνοήθηκε, αυτή τη φορά να μην τύχει καμιάς ευνοϊκής μεταχείρισης. Θέλουμε ό,τι δικαιούμαστε, αλλά δε δεχόμαστε να πετάει το μπαλάκι η ΚΕΔΕ στο Υπουργείο στην ΚΕΔΕ"- πρόσθεσε.

Πηγή: cretalive.gr