Δένδιας: Αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνει της παλαβής!

Η ρύθμιση για τα "κόκκινα" δάνεια θα προβλέπει "κούρεμα" της τάξης του 30% και άνω για τις βιώσιμες επιχειρήσεις, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας μιλώντας στην τηλεόραση του Μega.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, οι ίδιες οι επιχειρήσεις θα επιλέγουν αν θα ζητούν ρύθμιση των χρεών τους και στις τράπεζες και στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο κύριος Δενδιας έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη ρύθμιση ιδιωτικού χρέους στην ιστορία της παγκόσμιας οικονομίας, υπολογίζοντας στα 100 δισ. ευρώ το συνολικό πόσο των κόκκινων δανείων σε τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

Ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει γρήγορα συμφωνία με την τρόικα, και ότι θα κατατεθεί η ρύθμιση στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Ανάπτυξης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την αστάθεια που δημιουργεί με τις θέσεις του. Η κυβέρνηση στο θέμα των χειρισμών έκανε τη δουλεία της όπως έπρεπε να την κάνει είπε ο κύριος Δένδιας. Δεν βγήκε η κυβέρνηση να πει ότι "αύριο το πρωί τα σπάω με το ΔΝΤ. Υπάρχει η συμφωνία ότι το πρόγραμμα λήγει τέλος του έτους".

Ο υπουργός Ανάπτυξης κατέληξε ισχυριζόμενος ότι "οι αγορές μας κάνουν ό,τι μας κάνουν με την υπόνοια ότι θα έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν έλθει, τότε θα γίνει της παλαβής".