Σε λειτουργία ξανά το Taxisnet

Σε λειτουργία έχει τεθεί εκ νέου από το πρωί της Δευτέρας το Taxisnet, μετά τις προγραμματισμένες εργασίες προληπτικής συντήρησης που έθεσαν προσωρινά εκτός λειτουργίας τις υπηρεσίες του.

Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχουν απευθύνει έκκληση στους φορολογούμενους να μην εκτυπώνουν τα εκκαθαριστικά φορολογίας εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ τις ώρες αιχμής, αλλά κατά προτίμηση μετά τις 10 το βράδυ, λόγω του υψηλού φόρτου που παρατηρείται στο σύστημα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

“Λόγω της ταυτόχρονης λήξης των ημερομηνιών υποβολής του Φ.Π.Α., πληρωμής της 2ης δόσης της φορολογίας εισοδήματος και πληρωμής της 1ης δόσης του ΕΝ.Φ.Ι.Α., παρατηρείται υψηλό φορτίο στις υποδομές του ΤΑΧΙS τις ώρες 9:00 – 15:00 και 17:00 – 20:00”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

“Με δεδομένο ότι όλοι οι διαθέσιμοι υπολογιστικοί πόροι έχουν ήδη διατεθεί για τις συγκεκριμένες ανάγκες, παρακαλούνται οι φορολογούμενοι να χρησιμοποιούν το ΤΑXIS για την εκτύπωση των εκκαθαριστικών φορολογίας εισοδήματος και ΕΝ.Φ.Ι.Α. τις ώρες μη αιχμής και κατά προτίμηση μετά τις 22:00”, προστίθεται στην ανακοίνωση.