Γιατί πρέπει να έχω τον προσωπικό μου ασφαλιστή;

Στις μέρες μας, και ιδιαίτερα έπειτα από την οικονομική κρίση που πλήττει την ελληνική αγορά χωρίς να αφήνει ανεπηρέαστο τον ασφαλιστικό κλάδο, παρατηρούμε συρρίκνωση και στο επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες, θεωρώντας ότι θα μειώσουν το κόστος στα ασφάλιστρα, κυρίως των αυτοκινήτων και κατά συνέπεια θα προσελκύσουν περισσότερους πελάτες έχουν καταφύγει στην άμεση ασφάλιση μέσω διαδικτύου.

Εκτός, λοιπόν, της μίας παραμέτρου που είναι το κόστος, θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και μια άλλη, σημαντικότερη παράμετρος, ο ρόλος του ασφαλιστικού συμβούλου – διαμεσολαβητή. Πρόκειται για έναν επαγγελματία ο οποίος έχει άμεση επαφή με τον πελάτη και με την γνώση και την εμπειρία που διαθέτει μπορεί να τον συμβουλέψει να επιλέξει το καταλληλότερο ασφαλιστικό πρόγραμμα σε σχέση με τις ασφαλιστικές ανάγκες και την οικονομική δυνατότητα του ασφαλισμένου. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως οι καταναλωτές βομβαρδίζονται καθημερινά από χιλιάδες προσφορές και διαφημίσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση και πολλές φορές να οδηγείται, ο ασφαλισμένος, σε λάθος επιλογές που εμφανίζονται κατά την εκδήλωση της ζημιάς π.χ τροχαίο ατύχημα, όπου κι εδώ είναι σημαντική η συμβολή του διαμεσολαβητή με την καθοδήγηση και τις συμβουλές του.

Τέλος, η σημασία του ασφαλιστή γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς την άμεση παροχή συμβουλών και πληροφόρησης σχετικά με τα θέματα ασφάλισης και σημαντικές εξελίξεις και αλλαγές που συμβαίνουν στην ασφαλιστική αγορά. Επιπλέον, η γραφειοκρατική διεκπεραίωση και η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων σε σχέση με την ασφάλειά τους ή σε περίπτωση κάποιας ζημιάς προσδίδει στον ασφαλιστή μεγαλύτερη αξία.

Πριν λοιπόν συνάψετε μία ασφαλιστική σύμβαση, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας όλα τα παραπάνω και να αναλογιστείτε τι ακριβώς θέλετε από μία ασφάλεια.