Φορολογικές δηλώσεις: “Όχι” σε άτυπη παράταση

Δεν θα δοθεί καμία παράταση στις φορολογικές δηλώσεις ξεκαθάρισε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χ. Τσαβδάρης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1. Μάλιστα τόνισε ότι δεν θα υπάρξει ούτε άτυπη παράταση για την υποβολή των δηλώσεων.

Όπως είπε ο κ. Τσαβδάρης, σήμερα είναι η τελευταία ημέρα υποβολής τους και πρέπει οι 200.000 πολίτες που δεν έχουν υποβάλει τις δηλώσεις τους, να τρέξουν για να μην πληρώσουν πρόστιμα.

"Έχουμε δώσει επαρκέστατο διάστημα για τις φορολογικές δηλώσεις", είπε ο κ. Τσαβδάρης και πρόσθεσε: "Άτυπη παράταση δεν υπάρχει".

Σημειώνεται ότι λήγει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Μέχρι το Σάββατο είχαν υποβληθεί 5,5 εκάτ. δηλώσεις σε σύνολο περίπου 5,7 εκατ. δηλώσεων.

Χθες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, υπεβλήθησαν άλλες 100.000 φορολογικές δηλώσεις μέσω του TAXIS net.

Έτσι, όπως σημειώνουν αρμόδια στελέχη του υπουργείου, σήμερα, τελευταία μέρα της προθεσμίας θα ολοκληρωθεί η κανονικά διαδικασία υποβολής των δηλώσεων.

Διαβάστε ακόμη: Φορολογικές δηλώσεις - Εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή