Πώς να επιλέξω ασφάλεια νοσοκομειακής περίθαλψης;

Ασφάλεια είναι η εκπλήρωση μελλοντικών υποχρεώσεων που απορρέουν από μια διμερή σύμβαση, όταν συντρέξουν οι προϋποθέσεις.

Ξεκάθαροι, κατανοητοί και σε απλή γλώσσα γραμμένοι όροι θα πρέπει να διέπουν κάθε ασφαλιστήριο συμβόλαιο ώστε να μην υπάρχει κανένα περιθώριο παρανόησης και αμφιβολίας. Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια περιέχουν πολλές λεπτομέρειες και μία από τις σημαντικότερες είναι ο χαρακτηρισμός του συμβολαίου, στον οποίο θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια υγείας και νοσοκομειακής περίθαλψης.

Η νέα τάση είναι οι εταιρείες, τους κινδύνους, να μην τους αναλαμβάνουν πλέον με ισόβια δέσμευση έναντι των πελατών τους, αλλά να έχουν το δικαίωμα να αναπροσαρμόζουν τα προγράμματά τους κάθε έτος ανάλογα με τις οικονομικές τους ανάγκες, χωρίς να αναφέρουν τα κριτήρια με τα οποία αποφασίζουν τις αναπροσαρμογές.

Οι διαφορές Ετησίως Ανανεούμενων και Ισοβίων νοσοκομειακών προγραμμάτων που πρέπει να γνωρίζετε:

Βασικό χαρακτηριστικό των ισοβίων νοσοκομειακών προγραμμάτων είναι πως οι καλύψεις παραμένουν σταθερές για όσο ο ασφαλισμένος είναι διατεθειμένος να ασφαλίζεται. Αντίθετα, στα ανανεούμενα συμβόλαια οι εταιρείες αποφασίζουν κάθε χρόνο πόσα θα είναι τα νέα ασφάλιστρα και εάν αλλάξουν οι παροχές/καλύψεις του, ενημερώνοντας τον ασφαλισμένο λίγο πριν κλείσει ένας χρόνος ασφάλισής του.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τα κατά έτος ανανεούμενα προγράμματα είναι πιο οικονομικά στα ασφάλιστρα και πιο ευέλικτα. Για το λόγο αυτό προωθούνται και περισσότερο από τους ασφαλιστές/διαμεσολαβούντες. Όμως δεν πρέπει κάποιος να επιλέξει ένα ετησίως ανανεούμενο πρόγραμμα επειδή είναι απλά πιο οικονομικό. Θα πρέπει να λάβει υπόψη του και τους παράγοντες που αναφέρθηκαν παραπάνω. Γιατί η ασφάλεια υγείας και ζωής δεν είναι πολυτέλεια, ούτε ανάγκη με ημερομηνία λήξης. Η υγεία είναι τα "πάντα" για έναν άνθρωπο και θα πρέπει πάντα να είναι προστατευμένη.