Τελευταία μέρα για την πληρωμή πέντε φόρων – Ουρές στις τράπεζες

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την πληρωμή πέντε φόρων και από το πρωί παρατηρούνται ουρές στις τράπεζες.

Η πληρωμή των φόρων γίνεται  αποκλειστικά στις τράπεζες ή μέσω e-banking. Βασική προϋπόθεση ο φορολογούμενος να έχει εκτυπώσει την Ταυτότητα οφειλής.

Η εκτύπωση της Ταυτότητας οφειλής υπάρχει στο www.gsis.gr και ο φορολογούμενος με τους κωδικούς πρόσβασης μπορεί να εισέλθει στο σύστημα και στον προσωπικό του λογαριασμό προκειμένου να αναζητήσει τις οφειλές του.

Οι φόροι για τους οποίους λήγει η προθεσμία είναι οι εξής:

1. Φόρος πολυτελούς διαβίωσης. Αφορά τους φορολογούμενους που διαθέτουν αυτοκίνητο 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, πισίνες και αεροσκάφη. Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του φόρου παρέχεται έκπτωση 1,5%.

2. Η έκτη δόση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2011 και 2012. Ο φόρος καταβάλλεται από τους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι τα συγκεκριμένα έτη είχαν σε ατομική βάση ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Η τελευταία δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος.

3.Η τέταρτη δόση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για το 2013.

4. Η τέταρτη δόση του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων του 2013 το οποίο βεβαιώνεται και εξοφλείται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Προσοχή χρειάζεται να δείχνουν ακόμη και όσοι θεωρούν ότι πλήρωσαν το φόρο και να ελέγξουν αν έχει εκδοθεί ταυτότητα οφειλής στο TAXIS, καθώς αν πλήρωσαν λογαριασμό ρεύματος με χαράτσι με καθυστέρηση, ενδέχεται τελικά να χρωστούν.

5. Ο φόρος εισοδήματος από όσους έλαβαν το σχετικό εκκαθαριστικό τον Δεκέμβριο.

Οι φορολογούμενοι που αδυνατούν να εξοφλήσουν τους παραπάνω φόρους έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στη ρύθμισή τους με τμηματική εξόφληση.

Για τη ρύθμιση απαιτείται η υποβολή σχετικής αίτησης μέσω taxisnet.