Δώρο στην… Εφορία, το δώρο Χριστουγέννων

Σε φόρους θα ξοδέψουν το δώρο Χριστουγέννων όσοι “τυχεροί” το έχουν ήδη πάρει φέτος, καθώς τέλη κυκλοφορίας, φόροι ακινήτων και η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος περιμένουν... στη γωνία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τους κατόχους αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, που υπολογίζονται σε πάνω από 5,5 εκατομμύρια, μόλις 2 εκατομμύρια έχουν μέχρι τώρα πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014, και επομένως αναμένεται πολλοί να σπεύσουν την τελευταία στιγμή για να τα αποπληρώσουν, χωρίς να αποκλείεται να δοθεί και φέτος μία άτυπη παράταση λίγων ημερών.

Αν στα έσοδα που προσδοκά από τα τέλη κυκλοφορίας η κυβέρνηση προστεθούν και αυτά από την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος και τις δόσεις για τους φόρους ακινήτων από το 2011 ως και το 2013, το συνολικό ποσό που ελπίζει να συγκεντρώσει μέσα σε λίγες μέρες η κυβέρνηση φτάνει το 1,5 δισ. ευρώ – ή, αν προτιμάτε, 300 εκατ. ευρώ για κάθε εργάσιμη μέρα που απομένει μέχρι το τέλος της χρονιάς!

Και βέβαια, μετά από όλα αυτά, υπάρχει και η επιβάρυνση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, ο οποίος πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου...