Επίδομα ΟΑΕΔ: Τι δικαιούνται οι μακροχρόνια άνεργοι

Μακροχρόνια άνεργοι ηλικίας 20 έως και 66 ετών δικαιούνται και αυτοί ενα επίδομα ύψους 200 ευρώ

Τελευταία Ανανέωση: 00:00 | Η ΤΣΕΠΗ ΜΟΥ
Τελευταία Ανανέωση: 00:00 | Η ΤΣΕΠΗ ΜΟΥ
Η ΤΣΕΠΗ ΜΟΥ
Εκτύπωση

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Επίδομα ΟΑΕΔ: Τι δικαιούνται οι μακροχρόνια άνεργοι

Την αύξηση του εισοδηματικού πλαφόν για το πρόγραμμα ενίσχυσης των μακροχρόνια ανέργων ανακοίνωσε στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη, ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Μακροχρόνια άνεργοι ηλικίας 20 έως και 66 ετών δικαιούνται και αυτοί ενα επίδομα ύψους 200 ευρώ το οποίο το λαμβάνει για όσο διάστημα είναι άνεργος άλλα όχι πέραν των 12 μηνών. Απαραίτητες προϋποθέσεις για το εν λόγω επίδομα είναι η ηλικία των δικαιούχων να είναι από 20 έως 66 ετών και να έχουν εξαντλήσει το επίδομα τακτικής ανεργίας διάρκειας 12 μηνών.

Σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου, το πλαφόν αυξάνεται για όσους είναι άνεργοι πάνω από 12 μήνες, από τα 3.000 ευρώ στα 10.000 ευρώ, ενώ το οικογενειακό εισοδηματικό πλαφόν ανεβαίνει από τα 5.000 ευρώ στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένα κατά 586 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο.

Σε περίπτωση που δεν ήταν δικαιούχοι επιδόματος ανεργίας διάρκειας 12 μηνών δεν δικαιούνται του επιδόματος μακροχρόνια ανέργων.

Διαβάστε ακόμη: Τι αλλάζει στη χορήγηση επιδόματος ανεργίας

Copyright © 2012 - 2017 News.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του news.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

 
comments powered by Disqus Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας εδώ

ΛΑΒΕΤΕ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΡΟΣ

...στην καθημερινή ενημέρωση του news.gr στέλνοντας φωτογραφίες, video, στιγμιότυπα ή ένα μήνυμα.