Οριστικό: Αυτά θα πληρώσουμε φέτος για τέλη κυκλοφορίας

Τροπολογία για την αναπροσαρμογή των τελών κυκλοφορίας κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Καταθέτοντας τη διάταξη, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι όπου υπάρχουν αυξήσεις είναι πολύ μικρές και διαψεύδονται όσοι καταστροφολογούσαν.

Πιο συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι υπάρχει μια ελάφρυνση κατά 5% έως 7% στα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων παλαιάς κυκλοφορίας και μικρή επιβάρυνση σε αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν μετά το 2006 και σε αυτοκίνητα που εκπέμπουν περισσότερους ρύπους.

Δείτε σε πίνακα τι θα πληρώσουν σε τέλη κυκλοφορίας οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν ταξινομηθεί έως τις 31 Οκτωβρίου του 2010:

Τα επιβατικά αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί μετά την 31η Οκτωβρίου του 2010 θα φορολογηθούν αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ανεξαρτήτως κυβισμού, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

Για τα υβριδικά οχήματα ορίζεται ότι όσα είναι κυβισμού έως 1.549 κυβικά απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ για όσα είναι άνω των 1.549 κυβικών θα καταβληθούν τέλη κυκλοφορίας που ισοδυναμούν στο 60% των τελών των αντίστοιχων συμβατικών αυτοκινήτων.